Kategoriarkiv: nintendo

Game Boy firas på RG2019

Nintendos portabla spelkonsol Game Boy var en spartansk enhet. Men batterisnål och trollbindande spel som Tetris, Tennis, Golf och Super Mario Land så tog den världen med storm. Den lanserades i Japan 1989 och firar alltså 30 år! Något som vi uppmärksammar på Retrogathering 2019 i höst.

I Sverige kom den året därpå. Generalagenten Bergsala var i vanlig ordning finurlig och annonserade Game Boy i bl.a. affärspress som Dagens Industri för att sälja Game Boy till en målgrupp som ofta var på resande fot. En annat tilltag var nedanstående reklamfilm.

Nintendo PlayStation till Retrogathering!

Vi är stolta över att Nintendo PlayStation kommer till Retrogathering den 29 september! Den unika prototypen är ett resultat av det ofruktsamma samarbetet kring en CD-ROM till Super Nintendo som senare ledde till att Sony släppte sin egen konsol i form av PlayStation. Ta chansen att spela på den och upplev ett stycke spelhistoria.

SNES P2-EDIT

Om 15 timmar..

.. slår vi upp portarna för Retrogathering 2014.
Det är 9:e året vi arrangerar Retrogathering  och det finns fortfarande 2 platser kvar till PongSM, anmäl dig här: http://retrogathering.se/?page_id=261

Om du har objekt till auktionen är det hög tid att registrera dem, detta görs här: http://retrogathering.se/?page_id=261

I år har vi förutom SM tävling i Pong tävlingar i  Tetris på SNES, och Tekken på PS1 och massor av andra spel uppställda för besökarna att prova, om man inte vill tävla.

Plus en marknad med horder av retrospel till fyndpriser och författare som säljer och signerar sina böcker om just retrospel.

Fullständingt program återfinns här: http://retrogathering.se/?page_id=2726

Glöm inte heller att bjuda på Mediapalatsets Nintendo 64 Zelda Special Value Pak på tradera som kommer att avslutas under RG.

Välkomna i morgon! RG får ni inte missa i år.

Nintendo 64 Zelda Special Value Pak

En av våra huvudsponsorer, Mediapalatset, har varit vänliga nog att lägga ut en auktion på Tradera till förmån för Retrogathering. Då vi är en ideell förening så är vi naturligtvis väldigt glada för detta initiativ och kan inte nog uttrycka vår tacksamhet!

Objektet som auktioneras ut är en komplett och ovanlig utgåva av Nintendo 64, Zelda Special Value Pak (SCN)!

Zelda Special Value Pak

Se nu till att buda ordentligt på denna maskin då vinsten tillfaller föreningen och gör att vi i framtiden kan erbjuda en ännu bättre mässa.

http://gamla.tradera.com/nintendo-64-zelda-special-value-pak-scn–auktion_300906_215517542

Missa inte heller att gå in på www.mediapalatset.com om du vill handla retroprylar till bästa möjliga pris!
medapalatset

Vinn Giana Sisters på Retrogathering 2010

Med flertalet spännande tävlingar på Retrogathering väntar även spännande priser i potten. Vi kan nu stolt avslöja att fem exemplar av Giana Sisters till Nintendo DS står på spel. Det är en nytappning av det klassiska plattformsspelet The Great Giana Sisters som gavs ut till bl.a. Commodore 64 och Amiga 500 år 1987.

Spelet rönte stor uppmärksamhet och blev väldigt populärt. Nintendo med sitt Super Mario Bros hotade med rättsliga åtgärder eftersom de ansåg att Giana Sisters var för likt. Dagens moderna utgåva av Giana Sisters kan avnjutas på Nintendo DS med Nintendos goda medgivande.

Tack till Pan Vision som sponsrar Retrogathering med spelen.