Diskussionspanel

Följande deltagare medverkade i diskussionspanelen på Retrogathering 2011:

Ana L. Valdés
Ana L. Valdés är en av de första kulturskribenterna som skrev om spel i Sverige. Hennes texter i bl.a. Dagens Nyheter medförde att en bred publik fick upp ögonen för spel som tidigare inte tagit mediet på allvar. 1992 författade hon boken Jag älskar dataspel tillsammans med Peter Englund.
Sven-Erik Carlsson
Grundare av butiken SEC Nintendo Center (1987) vid S:t Eriksplan och butiken Games Are US (1996) i Täby Centrum som sedermera blev butikskedjan GAME:s första butik i Sverige.
Tomas Danko
Med ett förflutet i 8-bitarsvärlden på åttiotalet samt tjugotre års erfarenhet i spelbranschen (Deep Core på Amiga och CD32, Pocahontas på SNES och Mega Drive, sju år med EA Sports NHL m.fl.) fortsätter Danko skapa ljud till datorspel på DICE i Stockholm med titlar såsom Mirror’s Edge, Medal of Honor, Battlefield: Bad Company 2 och Battlefield 3.
Christian Ponziani
For the love of the game. Det började som en hobby och blev till en karriär, från HK Electronics till BRIO/SEGA, vidare till Sierra On-Line och EA. Christian Ponziani arbetar idag som Nordisk Marknadschef för Games- och Bioware-label på Electronic Arts.
Stefan Holmqvist
Stefan Holmqvist började med att göra spelgrafik i slutet av 80-talet på den då populära hemdatorn Amiga och senare grafik till spel för 16-bitarskonsolerna Mega Drive och Super Nintendo. I mitten av 90-talet grundade han Amuze där han utvecklade spel som Headhunter för Dreamcast, PS2 och Xbox. Idag arbetar Stefan med spelutveckling för mobila plattformar på bolaget YayPlay.

Panelen ägde rum i den intilliggande Nockebysalen mellan kl. 13:30 – 15:00. Samma entréband gällde som till Brommasalen.