Föreläsare

Här kommer ni kunna läsa mer om årets föreläsare och hedersgäster.

Lars HårdLars Hård (13:00)
Lars grundade tillsammans med sin bror Nils och Bengt Caroli studion Greve Graphics, ett av Sveriges första renodlade spelföretag som var mer än ett enmansprojekt. Några av deras bäst kända spel till C64 var Soldier One och Blood ’n Guts, som förutom att bli populära bland spelare både inom Sverige och globalt, också skapade rubriker i kvällstidningar i svallvågorna efter videovåldsdebatten.
Foto: Jimmy Wilhelmsson, Spelpappan

Jenny BruskJenny Brusk (14:00)
Jenny Brusk är lektor på Högskolan i Skövde och håller kurser inom spelutveckling. Hon har en gedigen erfarenhet som programmerare och arbetat med klassiska svenska spel som bl.a. Backpacker 2, Kosmopolska och Fest i Mumindalen. Dessutom är hon är även initiativtagare till Donna som syftar att lyfta fram och inspirera kvinnor att söka sig till spelutbildningar och satsa på en karriär som spelutvecklare.

Mats GabrielssonMats Gabrielsson (16:00)
Mats har en examen från HHS 1974, och tog över som CEO och huvudägare på Datatronic, som under hösten 1978 förvärvade agenturen för Commodore. Bolaget inledde programutveckling och systemförsäljning av PET och blev husleverantör för Commodore-produkterna på internationell nivå. Datatronic förvärvade i början av 80-talet ett antal konsumentelektronikföretag, bl.a. Handic, och introducerade VIC-20 och VIC-64 i Sverige och delar av Europa.  År 1982 lade Mats bud på amerikanska bolaget Victor Technlogies och börsintroducerade samtidigt Datatronic.

Mats sålde sin kontrollpost i Datatronic 1988 och lämnade samtidigt bolaget. Sedan dess har han verkat i sitt investmentbolag GIAB och ägt eller varit huvudägare i c:a 300 bolag, varav 15 börsnoterade.