Speltävlingar

På Retrogathering 2016 Vintage Computer Edition genomfördes det rum tre olika tävlingar.  Gemensamt för samtliga tävlingar:

  • Kostnadsfritt deltagande för alla som löst inträde till Retrogathering
  • I alla turneringar finns ett maximalt antal deltagare, i musikquizet begränsas antal deltagare av antal svarstalonger.
  • Allt spelande sker på de maskiner och kontroller som tillhandahålls för ändamålet

Speltävling 1: Hat TrickHat Trick

Tid: Lördag 30 september kl. 11:00
System: Commodore 64
Kontroll: Joysticks
Max antal deltagare: 16

Hat Trick är ett slags förenklat ishockeyspel med en utespelare och en målvakt per lag. I varje match möts två spelare, och den som gjort flest mål vid matchens slut (c:a 4-5 minuter) går vidare till nästa omgång, tills finalen återstår.

Med totalt 6 st deltagare, lottades dessa i ett slutspel enligt nedan. Efter totalt fyra matcher där endera spelaren vunnit med stora siffror, återstod en final mellan Leigh, som gjort sig känd för att vänta ut målvakten, och Jogge som specialiserat sig på kontringar. Matchen var länge jämn och såg ut att gå till förlängning och sudden death, men med kort tid kvar petade Jogge in 4-3 och vann hela turneringen.

Jogge - vinnare i Hat Trick

Johan K 2
William 3
William 10 Leigh 3
Leigh 15
Carlsson 5
Smaugur 4 Jogge 4
Jogge 10
Jogge 9

 


Musikquizmusic

Tid: Lördag 30 januari kl. 13:00

En favorit i repris! Under ledning av Martin Lindell genomfördes det en musikquiz bestående av 18 frågor plus följdfrågor. Huvudtemat var musik från olika hemdatorer, men även med en del musik från konsoler.

Bland de fina vinsterna kan nämnas biljetter till konserten Far & Away i Västerås Konserthus, fredag 26 februari. Då kommer Västerås Sinfonietta under ledning av Charles Hazlewood och konferencier Orvar Säfström att hylla science fiction och fantasy med musik från de mest älskade filmerna, TV-serierna och spelen inom dessa genrer.

Vinnaren av tävlingen blev Johannes, med Hiro som god tvåa.

Johannes, vinnare av musikquiz


Speltävling 2: Mogul ManiacMogul Maniac

Tid: Lördag 30 januari kl. 14:30
System: Atari 8-bitars dator
Kontroll: PlayStation 2 dansmatta kopplad till PSX64-gränssnitt
Max antal deltagare: 16

Slalom i förstapersonsperspektiv anno 1983 utvecklat av Amiga Corporation, vilket råkar vara samma företag som utvecklade Lorraine, prototypen till Amiga-datorn. Ursprungligen såldes spelet ihop med en särskild vippbräda kallad Joyboard, men denna gång testas något annorlunda, nämligen att styra spelet med en nutida dansmatta via ett speciellt gränssnitt. För att skydda mattan, genomfördes denna tävling utan skor.

Tävlingen genomfördes i form av ett tidskval, där varje deltagare fick ett eller flera försök för att få så bra tid som möjligt. Efter 75 minuters spelande och 13 tävlande kunde till slut en vinnare koras, i form av Smaugur som förbättrade sig från 2:44,28 till 1:38,42. Även tvåan David gjorde en likartad förbättring och blev tvåa på 1:42,16. Utom tävlan kan även några av arrangörernas resultat nämnas: Carlsson på 1:22,70 och Martin på 1:42,60. Totalt lyckades 7 av 13 bemästra två åk i backen under två minuter.

Smaugur, vinnare i Mogul Maniac