Föreläsare

Här kommer ni kunna läsa mer om årets föreläsare och hedersgäster.

Jon HareJon Hare (Teatersalen kl. 13:00)

Retrogathering är stolta över att presentera årets första hedersgäst och föreläsare som också är mässans första internationella gäst i form av Jon Hare från Storbritannien. Han är en mångfacetterad spelskapare som har programmerat och designat spel samt ritat grafik och komponerat musik i spel.

Hare har arbetat med spel sedan mitten av 80-talet och några av de första produktionerna han medverkade i var Wizball och Parallax. Främst känd är han för Sensible Soccer, Cannon Fodder och Mega lo Mania – samtliga är titlar som i merparten av dåtidens recensioner fick över 90%. Han har också varit med och tagit fram S.E.U.C.K. (Shoot’Em-Up Construction Kit).

Idag är han aktuell med Sociable Soccer som är den spirituella uppföljaren till Sensible Soccer.
Cannon Fodder Sensible World of Soccer

Det humoristiska introt till Cannon Fodder med musik skriven av Jon Hare, och filmat med utvecklingsteamet.

Nedan är inspelningen av föreläsningen:


dmz_92_nr06 Christer Rindeblad (Teatersalen kl. 14:00)

Årets andra hedersgäst på Retrogathering är ingen mindre än Christer Rindeblad som var chefredaktör för Datormagazin under åren 1986-1995. Tidningen blev den mest tongivande mediet för Commodore 64- och Amiga-ägare. Datormagazin var minst sagt banbrytande för sin tid och innehöll allt från speltester och listningar till affärsrelaterade nyheter och kritiska ledare. Christer delar med sig av sina minnen från Datormagazin och den unika hemdator-eran.

dmz_1986-03_002 dmz_1986-01_001 dmz_1992-06_003

Här är en inspelning av föreläsningen:


Martin Lindell (Teatersalen kl. 15:00)

Martin Lindell som författat böcker som Svensk Videospelsutveckling och 8 bitar på 80-talet: Nintendos marsch in i de svenska hemmen, föreläste om svensk spelhistoria.