Super Mario Bros-mästerskap

I år blir det mästerskap i Super Mario Bros på Retrogathering! Det sker genom en utslagsturnering där två spelare, den ene spelaren som Mario och den andre som Luigi, ska ta sig till flaggstången först. Första omgången sker på första banan, sedan ökar det med antal banor till finalen där hela spelet ska klaras av först!

Att tävla i Super Mario Bros är ingen ny företeelse. Meste mästare är Mikel Rylander ”old5kool” som vunnit fyra gånger: 2010, 2012, 2014 och 2017 som också var den senaste gången som mästerskapet arrangerades då på Retrospelsmässan i Göteborg. Nils Jutblad ”Airrider” har vunnit två gånger: 2013 och 2015. Båda har dessutom stått på pallplats de år som de inte har vunnit. Får vi se en repris i år? Eller vill du skriva historia och har vad som krävs för att vinna mästerskapet? Anmälan sker på plats. Det sker inget kval, utan mästerskapet startar direkt med utslagsturnering.

De tidigare mästarna Airrider och old5k00l tillsammans med Mario när tävlingen skedde på Retrospelsmässan 2015. Foto: Daniel Engdahl.

Mästerskapet arrangeras av Per-Inge Ahlin ”Pinge” samt Robert Kreese som är medgrundare av Retrospelsmässan och drev den fram till och med 2015. Båda är stora spelentusiaster som varit engagerade i arkadspel samt utvecklat spel. Kreese komponerade musiken till Alwa’s Awakening och Pinge är en av Sveriges bästa arkadspelare som ofta streamar sina rekordförsök i spel som Donkey Kong på sin Twitch-kanal (https://www.twitch.tv/pinge_hjo). Mästerskapet kommer även att streamas via just den kanalen den 23 september kl. 14:00.

Följ Pinge på Instagram och Twitch samt Kreese på Instagram eller Twitter.