Kategoriarkiv: Okategoriserade

Rare-veteranerna David Wise och Kevin Bayliss till Retrogathering 2019

INSTA-Wise and Bayliss

Vi är stolta över att meddela att David Wise och Kevin Bayliss kommer till Retrogathering den 28 september 2019 som hedersgäster. De började jobba på Rare redan på 80-talet med NES-spel som Battletoads och Snake Rattle ’n Roll, var med på stora hits som Donkey Kong Country och Perfect Dark. Idag arbetar Kevin på Playtonic som gjort Yooka-Laylee, och David är frilansande kompositör som skapat musik till flera spel. Lyssna på dem berätta om sina karriärer, ställ frågor, få spel signerade och prata med dem på mässan.

Läs mer om David Wise och Kevin Bayliss här, och se hela programmet för Retrogathering 2019 här.

Tack för årets mässa

Tack till alla besökare, sponsorer, utställare, hedersgäster, media, funktionärer och övriga! Vi hade väldigt kul, vi hoppas ni också hade det. Med strax under 1000 besökare är det bara en mässa i Retrogatherings historia sedan starten 2006 som har haft fler besökare. Vi har också hört många glada tillrop på sociala medier att årets mässa var den bästa hittills vilket värmer.

Pong-SM

Pong-SM vinst

Vi gratulerar Nicklas ”Barkis” Barklund som tog hem segern i Pong-SM genom en rafflande final där han vann med endast ett poängs marginal mot den unge uppstickaren ”Barkisboi” som tagit sitt namn efter mästaren. Barkis är därmed fyrfaldig svensk mästare. För kompletta turneringsresultat och mer referat, gå till sidan om Pong-SM 2018.

Välgörenhetsauktionen

Retroplay-mannen2

Välgörenhetsauktionen till förmån för Barncancerfonden med originalmålningen till årets poster av Sofia Rooth slutade på 2850 kr efter över 100 bud! Vinnare med högsta bud blev Jens Persson med sitt Retroplay (som även är flitig utställare på Retrogathering). Stort tack!

Fotografier

Dasse

På fotot syns Dasse med den unika Nintendo PlayStation-prototypen och dess ägare Terry Diebold. Vi kommer att dela med oss av mer fotografier på fotosidan. Fler bilder finner du på Retrogatherings Instagram-sida. Foton samt även länkar till videos hittar du på Retrogatherings Facebook-sida och Twitter-konto.

 

 

Årets poster auktioneras ut till förmån för Barncancerfonden

Poster-original

Originalmålningen för årets poster till Retrogathering 2018 auktioneras ut till förmån för Barncancerfonden. Den är målad i akryl av konstnären Sofia Rooth.

På målningen syns bland annat den Nintendo Playstation som kommer visas upp på Retrogathering 2018 – ett unikt föremål som finns i endast ett, fungerande exemplar. Målningen kommer också signeras på baksidan av de gästtalare som deltagit på mässan.

Auktionen kommer projiceras direkt på storskärm under Retrogathering fram tills auktionslut den 29 september, 17:45.

Årets hedersgäster

Årets hedersgäster på Retrogathering 2018 är inga mindre än Rob Fulop och Gunnar Lindberg Årneby!

Den amerikanske programmeraren Rob Fulop inledde sin bana på Atari 2600 under tidigt 80-tal. Han är mest känd för Demon Attack och arkadportningen av Missile Command som är två av de mest omtyckta spelen till Ataris klassiska tv-spel. På 90-talet var Fulop med och grundade PF Magic som bl.a. utvecklade kultklassikern Night Trap som nyligen fick en nyutgåva till PlayStation 4.

Gunnar Lindberg Årneby började sin bana inom spel som ansvarig för Nintendo på Stor & Litens flaggskeppsbutik i Stockholm. När Atlantic Förlag startade Nintendo-Magasinet rekryterades Gunnar som redaktör för tidningen. Under Gunnars ledning blev Nintendo-Magasinet en dundersuccé med som mest 50 000 prenumeranter och ytterligare 15 000 exemplar i lösnummerförsäljning.

För att läsa mer om årets hedersgäster klicka här.